Markten Dordrecht, Maastricht en Amersfoort verkozen tot beste van 2017

De markt van Dordrecht op zaterdag, de woensdagmarkt van Maastricht en de donderdagmarkt van Amersfoort-Kattenbroek zijn verkozen tot de beste markten van Nederland in 2017.

Dordrecht wint in de categorie grote markten (meer dan vijftig ondernemers), Maastricht heeft de beste middelgrote markt (dertig tot vijftig ondernemers) en Amersfoort neemt de leiding in de categorie kleine markten (tot dertig ondernemers).

De winnaars zijn dinsdag bekendgemaakt door de branchevereniging van markten, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). De CVAH is de organisator van de jaarlijkse verkiezing.

In totaal waren er tien finalisten, verdeeld over de drie categorieën. Ook de Haagse Markt en de zaterdagmarkt van Enschede maakten kans, evenals de zaterdagmarkten van Haarlem, Roermond en Winterswijk. Verder behoorden de zaterdagmarkt van Heerlen en de vrijdagmarkt van Hoensbroek nog tot de finalisten.

De jury meldde eerder dat het ieder jaar moeilijker wordt om de beste markten te kiezen. "Steeds meer goede markten nemen deel aan de verkiezing. Enerzijds om verbeterpunten in kaart te brengen, anderzijds om te laten zien wat voor fantastische markt ze hebben."

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie