Dit wordt de week voor ondernemers

Dit is wat er in de week van 20 maart tot en met 26 maart gaat gebeuren.

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier.

Dinsdag is koningin Máxima aanwezig bij de opening van de derde editie van de Impact Summit Europe 2017 in Den Haag. Deze tweedaagse internationale bijeenkomst richt zich op impact investing, een vorm van investeren waarbij niet alleen wordt gelet op het financiële rendement, maar ook op de maatschappelijke effecten. De koningin is aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het evenement is uitverkocht.

Woensdag gaat de derde editie van de Dutch Beer Challenge van start. Alle meer dan 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bierwedstrijd. In mei wordt bekendgemaakt wie het beste bier van Nederland brouwt. Vorig jaar ging Bruut van Gajes met de prijs aan de haal, een jaar eerder was de eer aan Jopen Mooie Nel. 

Donderdag is de officiële opening van de Keukenhof. Het is de 68e editie van de bloemententoonstelling in Lisse. Het thema is dit jaar Dutch Design. Het thema is verwerkt in het bloembollenmozaïek. Naar verwachting zullen 800.000 bezoekers uit meer dan honderd landen de tentoonstelling bezoeken. Het overgrote deel daarvan is afkomstig uit het buitenland. Het bloemenpark blijft geopend tot 21 mei. 

Ook gaat op donderdag de eerste nieuwe vestiging van Dunkin' Donuts open in Nederland. De zaak van de van oorsprong Amerikaanse bakkerij- en koffieketen opent aan de Amsterdamse Nieuwendijk. Moederbedrijf Dunkin Brands meldde in december het zeventien jaar na de sluiting van zijn eerste vijf winkels opnieuw te gaan proberen op de Nederlandse markt. De Amsterdamse ondernemer Roberto Fava die verantwoordelijk is voor de uitrol liet ons weten dat de keten zich hier niet zal profileren met de zoetroze en oranje kleuren: "Nederland krijgt de eerste nieuwe uitstraling wereldwijd met warmere kleuren."

Vrijdag publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) Nederland in 2016, een economisch overzicht. Het statistiekbureau bespreekt hierin de belangrijkste economische ontwikkelingen in ons land vorig jaar. In februari werd al gemeld dat de Nederlandse economie in 2016 met 2,1 procent gegroeid is, de sterkste groei sinds 2007. En nog meer macro-economische cijfers vrijdag: het Centraal Planbureau (CPB) publiceert het Centraal Economisch Plan 2017, met ramingen voor de Nederlandse economie in 2017 en 2018. 

Leuk om terug te lezen: ons interview met Glenn Laarman, eigenaar van Harry's Notenbar. Maandag stond hij nog gewoon op de markt in Dordrecht, dinsdag stond hij ineens op 'de beste markt van Nederland'.

Ook gingen we in gesprek met Robbert Lohmann, medeoprichter van het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere. De onderneming gaat een systeem voor zelfrijdend vervoer leveren aan Dubai. Het is met een capaciteit van in totaal vijfduizend passagiers per uur het grootste autonome vervoerssysteem tot nu toe.

Ben je zzp'er en moet je nog belastingaangifte doen? Dan kan het lonen om onze belastingtips voor zelfstandigen door te nemen. Zo zorg je ervoor dat je geen stuiver laat liggen bij de aangifte.

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie