De Netherlands-African Business Council (NABC) houdt voor het eerst een handelsmissie naar het Afrikaanse land Niger, dat deels in de Sahara ligt. Vier Nederlandse bedrijven gaan het land, één van de armste ter wereld, bezoeken.

Volgens NABC ontstaat er commerciële interesse vanuit Nederland voor handel in Niger. "Iemand vroeg me wat het Nederlandse bedrijfsleven in Niger te zoeken heeft. Mijn antwoord was simpel: ontwikkeling kan alleen plaatsvinden door samenwerking en uitwisselingen", zegt Marina Diboma, hoofd internationale samenwerking bij NABC in een persbericht.

"Juist omdat ontwikkelingen hier nog achter loopt zien wij nog veel mogelijkheden. Nederland kan zich hier onderscheiden."

Een van de deelnemers is Peter Vissers van Partners for Innovation, een consultancybureau dat al actief is in Niger. "Toen ik hier twee jaar geleden kwam, zag ik overal mogelijkheden", aldus Visser.

"Wat mij opviel is dat er grote behoefte is aan goede producten, diensten en consultants die het land kunnen helpen bij het opzetten van projecten en het aansturen daarvan. Vanuit Nederland kunnen we dit leveren."