NUzakelijk vraagt wekelijks een Nederlandse ondernemer die onderdeel van het nieuws is, wat dat nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.

Deze week spreken we John Dijkman, commercieel directeur van Hamer Installatietechniek B.V., over het tekort aan personeel in de technische sector. 

Het UWV maakte vorige week bekend dat werkgevers steeds meer moeite hebben met het vervullen van vacatures en dat daar de komende jaren geen verandering in gaat komen door de economische vooruitzichten. De sectoren ICT en techniek hebben het meeste last van de situatie.

Hamer Installatietechniek B.V., dat zo'n 360 medewerkers heeft, heeft momenteel veertig vacatures openstaan. In betere tijden ging het om ongeveer vijf vacatures. Het bedrijf zoekt mensen over de hele breedte, zoals projectleiders, engineers en monteurs.

Wat merkt u in de dagelijkse gang van zaken van dat tekort?

"Wij hebben vorig jaar een meerjarenplan opgesteld met daarin onze doelen en speerpunten tot 2020. We merken nu dat we kennis en mankracht tekort komen, waardoor we misschien minder hard kunnen groeien dan we zouden willen."

Wat doet u om dat probleem op te lossen?

"Je kunt het deels oplossen door zelf mensen op te leiden. Dat doen wij ook, maar zoiets kost tijd. Je ziet dat de economie weer aantrekt, wat ervoor zorgt dat er nóg meer mensen nodig zijn.

Tussen 2008 en 2015 ging het slechter met de economie, waardoor veel bedrijven stopten met het aanbieden van stage- en leerplekken. Dat heeft er ook deels voor gezorgd dat er nu minder goed personeel beschikbaar is.

Eigenlijk zou je mensen zo jong mogelijk in aanraking moeten laten komen met techniek. Je begint bij de ouders en dan met name de moeders, want uit onderzoek blijkt dat die een redelijk grote stem hebben in de studiekeuze van hun kind.

In maart hebben we weer een open dag, waarop zo'n 1.200 basisschoolleerlingen op bezoek komen. Ook geven we regelmatig rondleidingen. Op zulke dagen probeer je de jeugd enthousiast te maken voor techniek.

Verder zou aan de beeldvorming over onze sector wat gedaan kunnen worden. Veel mensen denken ten onrechte dat technische beroepen zwaar en smerig zijn. Maar ze zijn de afgelopen jaren veel minder zwaar geworden en er zijn betere werkomstandigheden. Ook zijn in de techniek steeds meer ICT'ers nodig: het gaat steeds meer van mechanisch naar elektronisch."

U heeft het nu vooral over oplossingen voor de lange termijn. Wat kan er op korte termijn gedaan worden? Haalt u personeel uit het buitenland?

"We kijken inderdaad naar het buitenland, met name naar Portugal. We hebben contacten met een aantal buitenlandse bedrijven van wie we materialen inkopen en we zijn aan het kijken of we via hen ook personeel kunnen binnenhalen.

Verder hebben we dankzij samenwerking met de gemeente Amersfoort een asielzoeker uit Syrië aan het werk hier. Binnenkort begint een tweede. Zij zijn heel gemotiveerd, willen graag aan het werk en zijn technisch goed.

Een nadeel is dat ze nog niet zo goed Nederlands spreken, maar ze willen dat graag leren. We kijken even hoe de samenwerking verloopt, maar wellicht kunnen we in de toekomst nog meer vluchtelingen een plek bieden."