De Nederlandse yoghurtketen Yoghurt Barn heeft een investering gekregen van het MBO & Groei Fonds.

Oprichter Wouter Staal zegt donderdag tegen NU.nl dat het fonds een minderheidsbelang in zijn bedrijf neemt. Hij wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat.  

Het MBO & Groei Fonds investeert als aanvulling op financiering van de Rabobank en legt in de regel een bedrag van tussen de 250.000 euro en 2,5 miljoen euro in. 

De focus van het fonds ligt daarbij op familiebedrijven met een omzet van tussen de 2 en 30 miljoen euro die bewezen winst maken.

Yoghurt Barn wil het geld gebruiken voor verdere groei. "Onderdeel van de afspraken is dat de eigenaren van Yoghurt Barn het belang op termijn weer terug kunnen kopen", zegt Staal. 

Campina

Het bedrijf werd opgestart in 2011 in Utrecht en telt inmiddels tien vestigingen, onder meer in Haarlem en Den Bosch. In de Yoghurt Barns kun je ontbijten en lunchen met smoothies en andere yoghurtproducten.

Sinds 2015 werkt het bedrijf daarvoor samen met Friesland Campina. Het zuivelbedrijf levert exclusief aan Yoghurt Barn. "We werden te groot om continue kwaliteit te leveren", zegt Staal daarover. Hij zij zou op termijn willen groeien naar zo’n dertig tot veertig zaken.