Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kassa

Winkelketen Euroland failliet verklaard

Discountwinkel Euroland is failliet. De rechter heeft de winkelketen op eigen aangifte failliet verklaard, meldt de curator dinsdag.
Door ANP

Redenen voor het faillissement zijn volgens de directie tegenvallende resultaten en de concurrentieslag binnen de markt voor discountwinkels. Het is daarom niet verantwoord om meer geld in de keten te steken.

Euroland telt in Nederland 23 winkels en een personeelsbestand van 87 werknemers. De winkels van Euroland blijven vooralsnog gewoon open. De curator onderzoekt momenteel of een doorstart van de commerciële activiteiten van Euroland mogelijk is.

2,50 Shop

Euroland werd in 1997 opgericht onder de naam 2,50 Shop, waarbij alle artikelen, zoals cosmetica, tandverzorging, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, zeep en snoep voor 2,50 gulden werden verkocht. In 2011 nam het bedrijf de formule Knaakland over.

Met de invoering van de euro in 2002 wijzigde ook de naam van de keten in Euroland. Nog altijd zijn meer dan duizend artikelen binnen het assortiment te koop voor 1 euro, maar niet alle producten.

Beeld uit video: In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
Afspelen knop

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds

Aanbevolen artikelen