De startup Land Life Company heeft een investering van 2,4 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf maakt een biologisch afbreekbare boomcouveuse die het mogelijk maakt in droge gebieden weer bomen te laten groeien.

Het investeringsbedrag is afkomstig van de Postcode Loterij Green Challenge Fund, SystemiQ, Vectr Ventures en de oprichters zelf.

De onderneming wil het bedrag gebruiken om de eigen technologie verder te ontwikkelen en wereldwijd op te schalen. Zo worden er met het geld nieuwe productielocaties in China en Mexico opgericht.

Ook zal Land Life investeren in technisch onderzoek zoals het monitoren van geplante bomen met satellieten. Daarnaast worden de teams in onder meer China, Mexico, Afrika en de Verenigde Staten versterkt.

Investeringsmanager Daan Laméris van Green Challenge Fund benadrukt dat het fonds er is om bij te dragen aan de overgang naar een duurzame en innovatieve economie. Het fonds steekt geld in bedrijven die "bijdragen aan een betere wereld voor mens en milieu".

"Land Life Company is zo'n bedrijf: gefocust op duurzame impact, sterk ondernemerschap, innovatie en schaalbaarheid", aldus Laméris.

Het in 2014 opgerichte Land Life Company leidt inmiddels in meer dan twintig landen projecten voor het herstellen van land.