Investeringsmaatschappij Main Capital heeft 100 procent van de aandelen van PSMS, een maker van cloudproducten, overgenomen.

Dit meldt Main Capital woensdag. PSMS werkt onder andere voor de gemeenten Zaanstad en Zoetermeer en ondernemingen Evides Waterbedrijf en VolkerWessels Telecom.

Het overgenomen concern wordt toegevoegd aan Roxit Groep, een bedrijf van Main Capital. Roxit groep levert software aan vooral lokale overheden.

"PSMS is actief op een fundamenteel deelgebied van publieke dienstverlening door de overheid en bedrijfsleven waarbij ze hen ondersteunt door clouddiensten en softwareproducten", zegt Charly Zwemstra, managing partner bij Main Capital.

"Dit is een interessant segment dat uitermate geschikt is voor innovatie op het gebied van publiek-private samenwerking middels slimme softwareproducten."

Eerder werden al softwareontwikkelaars Green Valley en Crotec overgenomen door Main Capital. De huidige directie van PSMS, Martin de Vaal en Ed Schravesande, blijft aan het roer staan.