De vier startups Ikbenfrits, Inkless, WizeNoze en We4Sea zijn door een vakjury genomineerd voor de NU.nl Startup Award 2017 ter bevordering van startups in Nederland. 

De NU.nl Startup Award is onderdeel van Big Improvement Day (BID) op dinsdag 17 januari, waar NUzakelijk mediapartner van is.

NU.nl en BID staan beiden voor innovatie en het stimuleren van talent. Deze award wordt uitgereikt aan een origineel startend bedrijf dat zijn sector (potentieel) op zijn kop zet en internationaal door zou kunnen breken.

De jury heeft gekeken naar startups voor wie het podium van NU.nl en het netwerk van Big Improvement Day een toegevoegde waarde zijn. Na een voorselectie is de jury tot de vier genomineerden gekomen.

De jury bestaat uit Joris van Heukelom (MakerStreet), Ben Woldring (Bencom), Jan Andriessen (henQ), Michiel Huitema (KvK), Philippe Wits (a.s.r), Diana Krieger (The Next Women), Ralph van Hessen (BID) en Suzanne Blotenburg (NUzakelijk/StartupJuncture). 

Genomineerden

Komende weken licht NU.nl elk van de vier genomineerden uit in een profiel. 

Ikbenfrits, opgericht door Michiel Lensink, is een website voor online hypotheekadvies. Tech-startup Inkless heeft een manier ontwikkeld om te printen zonder cartridges of andere wegwerpproducten.

WizeNoze is een zoekmachine speciaal voor kinderen en jongeren en We4Sea is een startup die schepen zuiniger laat varen door het gebruik van big data.

Land Life Company

Vorig jaar ging de award naar de groene Amsterdamse startup Land Life Company heeft een biologisch afbreekbare 'boomcouveuse' ontwikkeld die het mogelijk maakt in droge gebieden weer bomen te laten groeien. 

Juryvoorzitter Claudia Zuiderwijk (KvK) sprak toen van "een prachtig en praktisch Nederlands exportproduct dat dichtbij de mensen staat". 

Portretten van de genomineerden