Meer bedrijven hebben zich aangesloten bij een initiatief om facturen van mkb-bedrijven sneller te betalen.  

De organisatie achter Betaalme.nu meldt maandag dat ondernemingen die goed zijn voor jaarlijks een half miljard euro aan facturen van mkb-bedrijven zich hebben opgegeven.

Uitzendbedrijf Olympia Nederland en vleesverwerker Vion hebben zich nu ook aangesloten, waarmee Betaalme.nu inmiddels 34 deelnemers heeft. Minister Henk Kamp van Economische Zaken roept andere grote bedrijven op zich ook aan te sluiten.  

Volgens een rapport van Betaalme.nu wordt 79 procent van de facturen aan de grote ondernemingen ook daadwerkelijk binnen dertig dagen betaald. “Dat percentage toont het nut van de rapportage”, zegt Joost van den Hondel,  een van de initiatiefnemers van Betaalme.nu. “We willen dat percentage samen met de deelnemende bedrijven naar 100 procent brengen."

Betalingstermijn 

Het initiatief is vorig jaar november van start gegaan. De meeste aangesloten bedrijven hanteren een betaaltermijn van dertig dagen voor de kleinste leveranciers, de ondernemingen die voor maximaal 50.000 euro factureren.

Eerder al sloten partijen als ProRail, Wereldhave, PostNL, Philips en Achmea zich aan bij Betaalme.nu. Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november vorig jaar de eerste bedrijven die met de toezegging naar buiten traden. 

Het streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen meedoet en de kortere betalingstermijn in zijn voorwaarden opneemt.