Een bovengemiddeld salaris, goed contact met het management en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zijn een reeks commentaren die werknemers geven voor de beste werkgever van het jaar.

Vodafone werd dit jaar het beste beoordeeld door werknemers. Bij vacature- en carriéremarktplaats Glassdoor kon het personeel anoniem een review achterlaten. De NS en Sligro staan respectievelijk op plek twee en drie.  

Salaris

Het salaris of arbeidsvoorwaarden komen bij veel goed beoordeelde werkgevers terug. Ook een kassamedewerker bij de Sligro noemt de goede beloning als één van de pluspunten. Een hoofdconducteur van de NS wijst op de goede sociale voorzieningen én het goede salaris.

Ook bij Deen Supermarkten (plek vijf in de ranglijst) wordt de beloning aangehaald. Een verkoopmedewerker schrijft: "Het betaalt goed, ik heb de gezelligste collega's en we zijn een hecht team."

Sfeer

Ook de sfeer wordt vaak gemeld bij pluspunten. Bij Sligro noemt een HR-directeur de sterke cultuur van samenwerken "in plaats van bureaucratische werkwijzen en hijgerige budgetterreur en kwartaalcijfers". 

Ook bij UMC Utrecht (plek vier in de ranglijst) wordt gewezen op een praktische aanpak. "Terreur van de kwartaalcijfers is afwezig, dus ruimte voor lange termijn!". 

Ook bij de NS wordt de open cultuur genoemd en de goede sfeer. “De NS collega's zijn een hecht team met ieder 'hart voor de zaak', en er is een prettige en fijne werkomgeving”, aldus een anonieme werknemer. "Door een werkweek van (max) 36 uur is er een zeer goede werk-privé balans, wat ook door mijn collega's als zeer prettig wordt ervaren."

Minpunten

Als minpunt wordt vaak de bemoeienis van het management genoemd. Bij winnaar Vodafone schrijft een verkoopadviseur bijvoorbeeld als minpunt: "Grote organisatie, veel sturing van boven." Ook de besluitvorming bij het UMC Utrecht wordt "soms bureaucratisch" genoemd. Over Sligro schrijft een anonieme werknemer er slecht management is met te veel vriendjespolitiek.

Ook onregelmatige werktijden worden genoemd. Bij Vodafone wijst een medewerker op het open zijn op feestdagen. De hoofdconducteur van de NS schrijft over "onregelmatigheid in de onregelmatigheid". 

Essentiële overwegingen

"De bedrijfscultuur en werksfeer zijn essentiële overwegingen voor werkzoekenden wanneer zij voor een nieuwe werkgever kiezen", zegt Diarmund Russel van Glassdoor. "Bedrijven met tevreden werknemers bewijzen telkens weer dat zij vanuit een concurrentieoogpunt  voordeel hebben ten opzichte van andere bedrijven waar het aankomt op werving en algeheel zakelijk succes."