Dit is wat er in de week van 5 tot en met 11 december gaat spelen op ondernemersgebied.
 

Je kunt je ook inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief. We vertellen je elke zondag per e-mail wat er gaat spelen op ondernemersgebied. Inschrijven kan hier.

De opening van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal vindt woensdag plaats. Hiermee komt officieel een einde aan de zes jaar durende verbouwing van het grootste station van Nederland. Gedurende de dag vormt het station een podium met een uitgebreid entertainmentprogramma. Naast muziek is er yoga, theater en kan er getrouwd worden. Het station is nu klaar voor de groei van het aantal reizigers van 88 miljoen per jaar op dit moment naar 100 miljoen in de nabije toekomst.

Donderdag is de aftrap van de beurs Masters of LXRY, voorheen de Miljonairsfair. De beurs vindt plaats in de Amsterdamse RAI en duurt tot en met 12 december. Op de beursvloer vol luxe zijn onder meer exposanten als BMW, Breitling, Dolcevitta, Fonteyn en Ocean's 500 te vinden. Een uitstekende kans om als ondernemer inspiratie op te doen en te netwerken. Tickets kosten online 40 euro en aan de kassa 45 euro.

Op donderdag maakt het CBS ook bekend hoeveel bedrijven er in november failliet zijn gegaan. In oktober gingen er evenveel ondernemingen op de fles als in de voorgaande maand. Er werden in totaal 280 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Relatief gezien werden er in oktober veel faillissementen uitgesproken in de horeca.

Eveneens op donderdag organiseert werkgeversorganisatie VNO-NCW een eindejaarsbijeenkomst voor de regio Rotterdam in het Rotterdamse stadhuis. Samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt besproken hoe Rotterdam ervoor staat, wat er dit jaar is bereikt en wat er nog wordt gedaan in 2017. Ook wordt De Nieuwe Held 2016 bekendgemaakt. Deze prijs is bedoeld om innovatief ondernemerschap zichtbaar te maken en te stimuleren. Ondernemers die de bijeenkomst willen bijwonen, moeten zich daarvoor aanmelden.

Op zondag gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. Het spoorwegbedrijf heeft aanzienlijke wijzigingen aangekondigd. Die zijn nodig om de komende jaren verdere groei mogelijk te maken. De NS gaat dagelijks honderdvijftig extra treinen inzetten. Er komen meer rechstreekse verbindingen en wachttijden worden korter. Het aantal intercity's tussen Almere en Schiphol bijvoorbeeld, wordt verdubbeld. Ook de verbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf wordt beter. Maar ondernemers die tussen Almere en Utrecht reizen, doen daar vanaf zondag vijf minuten langer over.