Trailerbedrijf TIP Trailer Services heeft zijn Limburgse concurrent Twan Heetkamp Trailers (THT) overgenomen, meldt het bedrijf donderdag.

TIP Trailer Services verhuurt trucks en verzorgt onderhoud door heel Europa. Het bedrijf is naar eigen zeggen actief in zestien landen, heeft zeventig vestigingen en vijftigduizend trailers en is daarmee een van de grootste leasebedrijven van Europa in de sector.

Met de acquisitie denkt het bedrijf die positie uit te bouwen. "We zoeken strategische partners die meerwaarde bieden op het gebied van kennis en materieel", aldus het bedrijf.

THT zou veel hebben geïnvesteerd in dat materiaal, ondanks de crisis. Dat maakte het bedrijf een aantrekkelijke overnamekandidaat.

Winst

THT werd opgericht in 2005 en beschikt over ruim 3000 trailers. Het bedrijf noteerde vorig jaar een winst van 2,5 miljoen euro.

TIP Trailer Services, met een hoofdkantoor in Amsterdam, boekte een kleine 8 miljoen euro winst. Het bedrijf kwam in 2013 in handen van de Chinese investeerder HNA Group.