ABN Amro Participaties neemt een belang van 53 procent in PCI Holding, een leverancier van kantoorspullen. PCI-directeur Bas Kamphuis behoudt de overige aandelen.

De investering moet het voor PCI Holding mogelijk maken om verder te groeien, zegt Kamphuis in een persbericht. De ondernemer blijft ook aan als algemeen directeur.

Friso Janmaat, directeur van ABN Amro Participaties, zegt te sterk te geloven in de marktkennis en het ondernemerschap van Kamphuis.

De investering volgt op een overname van branchegenoten Dantuma en Leferink Document Works door PCI. Na de overname is de jaarlijkse omzet gegroeid tot 60 miljoen euro. Naar eigen zeggen is het concern marktleider op het gebied van kantoor- en documentoplossingen. 

Met zeggenschap over PCI Holding, krijgt ABN Amro ook C-Fund, het investeringsfonds van PCI, in handen. Het fonds is ontstaan nadat Kamphuis leasecontracten als onderpand gebruikte voor investeringen van onder andere NIBC. Met dit fonds werden overnames gefinancierd. Tegenover Het Financieele Dagblad vertelt Kamphuis dat de sector consolideert en dat veel bedrijven zich melden.