Arnhem stuurt Sligro brief over alcoholverkoop

De burgemeester van Arnhem heeft in een brief geschreven aan Sligro dat de groothandel moet stoppen met de verkoop aan particulieren. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van een persbericht van de Slijtersunie. De burgemeester reageert ook op een verzoek van de brancheorganisatie voor slijters.

Of de groothandel, die alleen verkoopt aan mensen met een KvK-inschrijving, ook daadwerkelijk aan particulieren verkoopt, kon de woordvoerder niet zeggen.

De brief van de gemeente is gebaseerd op een controle. Naar aanleiding van klachten van de Slijtersunie stuurde Arnhem een controleur naar de lokale vestiging.

De controleur had een Sligro-pas die geregistreerd stond op een hobbyclub met als activiteit het hobbymatig organiseren van kook-, rook- en barbecuebijeenkomsten. Met de pas kocht de controleur twee flessen whisky bij de groothandel en de gemeente oordeelt dat dit verkoop aan particulieren is.  

Geen gevolgen 

Een woordvoerder van Sligro vertelt dat de Slijtersunie vaker gemeenten aanzet om brieven te sturen naar de groothandel en andere bedrijven.

"Wat er dan gebeurt, is dat we met burgemeesters in gesprek gaan. Dan gaan wij aantonen dat de Slijtersunie ongelijk heeft", legt hij uit. Volgens de voorlichter heeft het geen verdere gevolgen. "Het levert ons wel een hele hoop werk op."

Sligro heeft een week om te reageren op de brief van de burgemeester die op 14 oktober was verstuurd. Als het concern niet reageert, dreigt een dwangsom van 1.000 euro per dag. 

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie