Arbodiensten willen fuseren tot middelgrote speler

Arbodiensten VerzuimVitaal en MetaPlanning gaan fuseren. Hiermee ontstaat een partij met 120 medewerkers en een jaaromzet van 16 miljoen euro. Het streven op de lange termijn is om een middelgrote speler te vormen in de arbobranche. 

Volgens Eric Peperkamp, directeur van MetaPlanning, zijn er een paar grote spelers en een aantal kleine namen actief in de sector, maar gebeurt er nog niks in het middensegment.

“Door onze fusie willen we in dat gat springen”, verklaart Peperkamp. “Een middelgrote arbodienst combineert het beste van twee werelden: de slagkracht en stabiliteit van een groot bedrijf met de klantgerichtheid en het maatwerk van een kleine onderneming.”

“We willen alle kennis en kunde in huis hebben, maar tegelijkertijd ook een arbodienst blijven met korte lijnen die zijn klanten goed kent”, zegt Ruud Pels, algemeen directeur van VerzuimVitaal in een persbericht.

Volgens Peperkamp is een bijkomend voordeel dat de bedrijven elkaar aanvullen. MetaPlanning is vooral actief in zorg en onderwijs, VerzuimVitaal heeft veel grootzakelijke en mkb-klanten. 

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie