NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer. Deze week, Mariah Mansvelt Beck, die samen met Wendelien Hebly aan het hoofd staat van Yoni. Met het produceren van tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen wisten zij onlangs de MKB Innovatie Top 100 te winnen.

Wie: Mariah Mansvelt Beck (rechts op de foto)

Bedrijf: Yoni

Aantal medewerkers: 4

Om 10:00 uur op kantoor 

"Wendelien en ik beginnen laat. Wij zijn pas om 10.00 uur op kantoor. Wendelien neemt de ochtend om te sporten. Ik neem de ochtend om met mijn dochtertje langzaam op te starten. Op maandag zitten we als team even bij elkaar en gaan we bedenken wat er is, wie wat gaat doen en verdelen we de zaken een beetje."

De dagen verschillen heel erg, legt Mansvelt Beck uit. "De ene dag ben ik bijna niet op kantoor omdat er allerlei afspraken zijn en de andere dag ben je gewoon de hele dag op kantoor. Soms moet je ook daadwerkelijk de diepte ingaan met een onderwerp en soms moet je gewoon in alle rust achter je laptop kruipen."

Een belangrijke stap voor het bedrijf

"Vorige week dinsdag heb ik privé eerst een wandeling gemaakt, even nagedacht over waar we mee bezig zijn. 's Ochtends had ik een afspraak met Wendelien om samen door het ondernemersplan heen te gaan. Wij staan natuurlijk aan de vooravond van een grote stap."

Deze week liggen de producten van biologisch katoen van Yoni voor het eerst in de schappen van Albert Heijn. Een belangrijke stap voor het bedrijf, maar ook de toekomstplannen houden de ondernemers bezig. "We gaan ook naar het buitenland toe. We hopen dit jaar nog de eerste account te openen. Dan ben je daar ook mee bezig."

Bijna nooit samen aan tafel lunchen 

"Het enige wat misschien altijd zo is en een beetje jammer om te vermelden, is dat we bijna nooit samen aan tafel lunchen, maar altijd achter onze laptop. Dat is iets wat we misschien moeten veranderen."

"De dag eindigt meestal rond een uurtje of zes. In die tijd, kan ik voor mijn gevoel heel productief zijn. En als ik langer zou zitten, dan zou ik echt wel een stuk minder productief zijn. Wij proberen een deel van de tijd vrij te nemen. Omdat de beste ideeën niet achter de laptop ontstaan, maar juist als je fietst door de stad of wanneer je een museum bezoekt. Gewoon in de vrije tijd."

Zo efficiënt mogelijk werken 

"Dat is ook de reden dat wij meestal buiten de deur vergaderen op een inspirerende plek als het over de toekomst van ons bedrijf gaat. Vaak zonder laptop, om rustig na te kunnen denken over waar je mee bezig bent en te kijken waar we naartoe gaan."

"Aan de andere kant moet ik zeggen: wij hebben de filosofie dat je maar een beperkt aantaal uur op een dag productief kan zijn. Tenminste, dat heb ik. Dus wij proberen zo efficiënt mogelijk te werken. Als we aan het werk zijn, dan wordt er heel erg weinig gekletst. Dan zijn we ook op tijd klaar en kunnen we ietsje later beginnen dan de meesten."