ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep zijn uitgeroepen tot de beste werkgevers van Nederland. 

Dat maken de organisatoren van de verkiezing, Effectory en Intermediair, dinsdag bekend tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam.

Voor de zestiende keer werd onderzocht welke bedrijven het hoogst scoren op onder meer organisatietrots, achter doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren en het ontvangen van waardering.

ZLM Verzekeringen werd gewaardeerd met een 8,5 en voerde de lijst aan in de categorie profit met minder dan duizend werknemers. Vanderlande kreeg een 8 en won in de categorie profit met meer dan duizend werknemers.

Non-profit

Stichting Sint Jozefoord verdiende een 8,6 en versloeg andere genomineerden in de categorie non-profit met minder dan duizend medewerkers. Frankelande scoorde een 8,9 en won in de categorie non-profit met meer dan duizend werknemers.

Volgens Guido Heezen, oprichter van Effectory, scoren succesvolle organisaties aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. "Om dit te bewerkstelligen, is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegeaan."

Aan het onderzoek deden 313 organisaties mee. In totaal beoordeelden 224.567 werknemers hun werkgever.