Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Winkelketen MS Mode maakt doorstart onder oude eigenaar

De failliete winkelketen MS Mode maakt een doorstart onder de oude eigenaar Coolinvestments.
Door NU.nl

GA Europe neemt de activiteiten over, zo laten de curatoren donderdag weten. Zij hebben daarover een akkoord gesloten met de voormalige eigenaar Coolinvestments en de Rabobank.

GA Europe, dat eerder ook Schoenenreus onder zijn hoede nam, werkt aan plannen om de keten weer "financieel en operationeel gezond" te maken.

In de tussentijd blijven de Nederlandse winkels open voor een uitverkoop van de voorraden. Na een herstructurering zal MS Mode worden voortgezet als onderdeel van de Coolinvestments Group.

Er was grote interesse voor een doorstart van de onderneming, maar de financiering stuitte op problemen. De ondernemingsraad van MS Mode heeft daarom een dringend beroep gedaan op de vorige eigenaar, die de doorstart financiert.

Binnen enkele weken moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de keten. Volgens curatoren Frits Kemp en Cees de Jong is de doorstart "heel goed nieuws voor veel medewerkers". Bij MS Mode werken 2.300 mensen, waarvan 935 in Nederland.

Negatief sentiment

MS Mode vroeg begin augustus uitstel van betaling aan. Op 11 augustus ging de keten failliet als gevolg van een "negatief sentiment in de modebranche" en tegenvallende verkopen van de wintercollectie.

Roland Kahn, de oud-eigenaar van MS Mode, zei eerder in een interview met RTL Z het bankroet van de keten onder meer te wijten aan een gebrek aan vertrouwen bij huisbankier de Rabobank.

"Er werd aan de bank niet gevraagd om er méér geld in te stoppen. De bank wilde gewoon het krediet afbouwen naar nul. Als het gaat regenen heb je een grotere of dezelfde paraplu nodig, maar die paraplu was er niet meer", aldus Kahn.

Kahn wees ook naar zichzelf als verantwoordelijke. Hij was eind vorig jaar betrokken bij een mogelijke overname van het failliete V&D, maar zag een akkoord uiteindelijk afketsen.


Lees meer over:

ms mode

Aanbevolen artikelen