Mediaconcern Audax neemt het failliete tijdschriftenplatform eLinea en eReaders Groep over.
Audax wist het met de curator eens te worden over een overname, meldt het bedrijf maandag. 

Met de overname van eLinea probeert de onderneming op termijn "een prominente plaats" te verwerven in de markt van digitale verspreiding van media.

Elinea is een online platform voor tijdschriften waar abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt artikelen kunnen lezen. Het platform groeide wel in aantal abonnees, maar maakte nog geen winst. Het lukte de oprichter uiteindelijk niet om extra geld op te halen voor marketing. In juli werd eLinea failliet verklaard.

"Helaas werd enkele weken geleden duidelijk dat eLinea niet op de huidige basis kon voortbestaan", schrijft het tijdschriftenplatform maandag op de eigen site. Volgens eLinea waren er na het faillissement "direct meerdere belangstellenden" voor een overname. "Uiteindelijk is Audax verkozen als de beste partij."

Heropening

Na de overname zal eLinea ongeveer twee maanden gesloten worden. Zo kan het platform worden aangepast en worden geïntegreerd in het Audax-concern. "We willen in de tussentijd vernieuwen en uitbreiden. Daar hebben we wat tijd voor nodig", aldus eLinea.

Rond 1 oktober zal de aangepaste versie van eLinea naar verwachting beschikbaar zijn. "Alle verplichtingen aan betalende abonnees worden uiteraard nagekomen", schrijft Audax in een persverklaring. Het tegoed dat abonnees hebben, blijft staan tot de heropening van het platform.

Audax is eigenaar van de AKO-winkelketen. Daarnaast is het bedrijf met Betapress, Audax Logistiek en Van Ditmar bekend als distributeur van tijdschriften, buitenlandse kranten en Engelstalige boeken. Audax heeft ook een eigen uitgeverij die titels zoals HP/De Tijd en Weekend uitgeeft.