De winkels en de webshop van MS Mode gaan maandag weer open. Dit is mogelijk nu de curatoren en Rabobank een akkoord hebben gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement.

De curatoren en de bank hebben dat zaterdagavond in een gezamenlijke verklaring laten weten.

Het gaat om 130 winkels door heel Nederland waar in totaal ongeveer 840 mensen werken (660 fulltimebanen). Het wachten is nu op een koper. Er wordt gepraat met gegadigden.

Genoodzaakt door moeilijke marktomstandigheden vroeg dameskledingketen MS Mode op vrijdag 5 augustus uitstel van betaling aan. De keten werd afgelopen donderdag failliet verklaard.

Er is de afgelopen dagen stevig onderhandeld over een oplossing. Zowel de curatoren als de bank zijn tevreden over de uitslag en noemen de regeling "in het belang van alle betrokkenen". Bovendien vergroot dit de mogelijkheden voor een doorstart van MS Mode of delen daarvan.

Curator

"Er ligt een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden", zegt curator Frits Kemp.

"We zijn verheugd dat in constructief overleg met de Rabobank een oplossing is bereikt en de winkels en webshop weer open gaan. Er zijn diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden."

Rabobank laat weten blij te zijn voor de medewerkerks en klanten van de winkelketen en zegt te hopen dat zoveel mogelijk banen behouden kunnen blijven.