La Place heropent op 22 augustus het restaurant op de vierde etage van het voormalige V&D-pand aan de Schapenmarkt in Den Bosch.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend.

In hetzelfde pand wordt ook een filiaal van de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay geopend.

Het wordt een restaurant met marktkramen waar klanten gerechten en dranken kunnen kiezen. Het restaurant met dakterras biedt plek aan ruim 370 gasten.

Op 15 augustus worden in het pand al een kleiner La Place Café en een La Place Express geopend. Dat laatste is bedoeld voor het afhalen van broodjes en dranken.

In de vestigingen worden niet alleen seizoensproducten, maar ook lokale gerechten zoals Brabantse worstenbroodjes aangeboden.

Huiselijk

"We kunnen niet wachten om onze deuren weer te openen", zegt horecamanager Jorg Demmer van La Place in Den Bosch. "Het nieuwe restaurant is ruim en huiselijk opgezet met zitjes, banken, stoelen en lange tafels."

Het bedrijf probeert ook zakelijke bezoekers aan te spreken met gratis wifi en rustige werkplekken.

V&D, het moederbedrijf van La Place, werd eind vorig jaar failliet verklaard. Een doorstart van de warenhuisketen is mislukt. Maar La Place werd begin dit jaar wel overgenomen door supermarktketen Jumbo. La Place heropende eerder al restaurants in Amsterdam, Arnhem en Zoetermeer.

La Place heeft ruim vijftig vestigingen in Nederland. Daarnaast zijn er ook locaties in Duitsland, Indonesië en de Verenigde Staten.