Ook de losse winkels van de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen worden niet overgenomen. De vestigingen zijn definitief gesloten.

Dat bevestigt de curator van Scheer & Foppen aan NU.nl.

Aanvankelijk hadden zestien partijen zich gemeld als mogelijke overnamekandidaat voor Scheer & Foppen. Maar eind juni werd bekend dat een algehele doorstart was mislukt.

Maar de curatoren werkten nog wel aan een mogelijke verkoop van individuele vestigingen of delen van de keten. Al snel werd duidelijk dat er nog maar één geïnteresseerde partij was. Maar deze gesprekken verliepen volgens de curator stroef en zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. 

Ook de webwinkels van Scheer & Foppen, Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl zijn inmiddels gesloten.
"Vanwege de faillissementen kunnen wij de levering van bestelde goederen niet langer garanderen", valt op de betreffende websites te lezen.

Expert

Consumenten die eerder een apparaat ter reparatie hebben ingeleverd of een aankoop hebben die onlangs kapot is gegaan, kunnen contact opnemen met Expert. Deze keten heeft eind juni de service- en garantiewerkzaamheden van Scheer & Foppen overgenomen.

Het personeel was al op 15 juni ontslag aangezegd en werd nog maximaal zes weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

Failliet

Scheer & Foppen is in juni failliet verklaard. Het bedrijf had zo'n 56 vestigingen in het noorden, oosten en midden van het land. Er werkten zo'n 475 medewerkers.

De onderneming had al enkele jaren last van teruglopende omzetten en draaide in zowel 2013 als in 2014 en 2015 verlies. Naar eigen zeggen had Scheer & Foppen last van concurrentie van onder meer webwinkels.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds