Modehuis McGregor gaat bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group toch met meer mensen verder dan vrijdag werd gemeld. Er mogen uiteindelijk 377 oud-werknemers blijven

Dat is de uitkomst van nader overleg dat de curatoren met de nieuwe eigenaren hebben gevoerd.

Vrijdag kwam aan het licht dat de nieuwe directie alsnog afscheid wilde nemen van tweehonderd oudgedienden. De curatoren waren daarover ''onaangenaam verrast'', omdat hen eerder was toegezegd dat het bedrijf in Nederland met vijfhonderd medewerkers door zou gaan. Daarom wilden de curatoren opnieuw met Doniger in gesprek.

Volgens een woordvoerder van de curatoren is het nog steeds zo dat een deel van het personeel dat langer in dienst was, geen nieuw contract krijgt. Maar nu betreft het ruim 120 mensen, in plaats van de vrijdag genoemde tweehonderd.

Tevreden

De curatoren zijn tevreden met uitkomst van het gesprek. Ze benadrukken dat dit ''de best mogelijke doorstart'' is, aangezien er geen alternatieven voorhanden waren.

Vakbondsbestuurder Roos Rahimi van CNV heeft evenwel een dubbel gevoel bij het horen van het nieuwe cijfer. ''Natuurlijk, alle beetjes helpen. Ik ben blij met iedere arbeidsplaats die behouden blijft'', zo laat ze weten. Volgens Rahimi gaat het echter om een ''verbetering van de verslechtering''.

McGregor, bekend van de merken Adam Menswear en Gaastra, ging eind juni failliet. Het doorstartproces verliep moeizaam. Uiteindelijk sloten de curatoren vorige maand een overeenkomst met de voormalige aandeelhouders van McGregor. De nieuwe directie bestaat uit twee (oud-)managers van het kledingbedrijf.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds