Bakfietsproducent Babboe sleept concurrent Europe Cycle Company voor de rechter, omdat dit bedrijf een ontwerp grotendeels zou hebben nageaapt.

Dat zegt directeur Epco Vlugt van Babboe in een maandag gepubliceerd interview met het Algemeen Dagblad (AD). De partijen staan vrijdag voor de rechter. 

Vlugt wil dat het Zaanse bedrijf het betreffende model van het merk Troy niet verkoopt. Dit model is nog niet in Nederland verkrijgbaar. De bakfiets zou vanwege zijn ontwerp en uitstraling te veel lijken op de Babboe City.

De ronde vormen, de constructie van het frame en "de stoere uitstraling" zijn volgens Vlugt "zowat één op één van ons nagemaakt". "Dat kan geen toeval zijn. En dat zorgt voor verwarring bij de consument'', meent hij.

Een door de krant geraadpleegde advocaat. die gespecialiseerd is in intellectueel eigendom. denkt dat een zaak zoals deze "redelijk kansloos" is. "Tegen een product dat bewijsbaar één op één gekopieerd is, kun je optreden. Maar tegen een bepaalde stijl of bepaald uiterlijk niet", aldus advocaat Olaf van Haperen.

Europe Cycle Company was volgens het AD niet bereikbaar voor commentaar.