Het doek is definitief gevallen voor de noodlijdende damesmodeketen Cora Kemperman. Een doorstart zit er niet meer in nadat de enige geïnteresseerde partij is afgehaakt.

Dit vertelt de curator aan NU.nl. Alle winkels zijn gesloten. Het faillissement wordt nu afgewikkeld.

De niet nader genoemde partij heeft serieus aan een doorstart gerekend, vertelt de curator, maar moest toch concluderen dat de keten niet meer rendabel is.

Vorige maand vertelde de curator al dat er binnen enkele weken een overeenkomst moest zijn om een doorstart te maken.  

Eind juni had de keten nog vijf winkels in Nederland en België. Het merk trok vooral vrouwen tussen de veertig en zestig jaar aan en profileerde zich door maatschappelijke verantwoord te ondernemen. Er werd bijvoorbeeld vooral biologisch katoen gebruikt.

Schulden 

De problemen zouden vorig jaar zijn begonnen. Oprichtster Cora Kemperman vertelde eerder aan NRC dat zij zelf in 2012 met pensioen ging. Haar nicht nam het bestuur over, maar moest een stapje terug doen toen ze een burn-out kreeg. Haar vervanger zou geen ervaring hebben met de formule.  Ook namen de schulden toe.

In mei had de keten nog negen vestigingen, waaronder een winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam. Deze vestiging werd aan het einde van die maand al gesloten.