Het failliete modehuis McGregor Fashion Group gaat een doorstart maken onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group. 

Het kledingbedrijf wordt overgenomen door twee (oud-)managers van McGregor. Veruit het grootste deel van de werkgelegenheid blijft daardoor behouden.

De overname betreft alle McGregor en alle Gaastra-merkactiviteiten, herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP, zo werd vrijdag gemeld.

De acquisitie wordt financieel ondersteund door de aandeelhouders NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Banen

Dankzij de overname behouden 1.100 van de circa 1.250 werknemers hun baan, waarvan ongeveer vijfhonderd medewerkers in Nederland. McGregor is ook elders in Europa actief.

De nieuwe topman Joep van Straaten, die tot 2013 operationeel directeur was bij het bedrijf, meldde dat de onderneming over twee tot drie maanden meer bekend zal maken over zijn plannen en strategie. Vooralsnog wil de organisatie zich volledig kunnen richten op het in goede banen leiden van de doorstart.

Alle winkels blijven voorlopig geopend, maar aandeelhouder Schothorst sluit niet uit dat later alsnog vestigingen zullen sluiten. ''Er zal kritisch worden gekeken naar het winkellandschap en er zal worden ingedikt. Dan is het logischer om grotere winkels te hebben in grotere plaatsen dan kleine winkels in kleine plaatsen."

Bod

De managers van McGregor waren donderdag nog de enige kandidaten die in de race waren om de kledingketen over te nemen, meldde  Het Financieele Dagblad. Volgens de zakenkrant schreef de curator in een brief dat de eigenaren een "superieur bod" hebben.

De keten vroeg in juni faillissement aan voor elf van de vijftig onderdelen van het concern. Enkele weken geleden kregen moederbedrijf McGregor Fashion Group en dochterbedrijf Adam Brandstore al uitstel van betaling.

Het concern, dat in 1993 werd opgericht, heeft zo’n honderdvijftig eigen winkels en verkoopt verder eigen kleding in tweehonderd shop-in-shops en drieduizend andere winkels.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?