Er komt geen nieuw onderzoek naar de teloorgang van het investeringsfonds Palm Invest. 

Dat stelt curator Evert Baart woensdag naar aanleiding van een claim van de Stichting Gedupeerden Palm Invest dat een derde hoofdrolspeler in de vastgoedfraudezaak de dans zou zijn ontsprongen.

De stichting beschuldigde fiscalist Paul van L. maar had dat niet mogen doen. De stichting heeft excuses gemaakt en zei daarbij dat ze de beschuldiging nooit had mogen uiten. Ze zijn ''onjuist en ongefundeerd''.

Volgens de curator heeft Van L. altijd volledig medewerking verleend en alle gevraagde informatie verstrekt. ''Ik heb op basis van het door mij in samenwerking met het Openbaar Ministerie en FIOD uitgevoerde onderzoek geen enkele aanwijzing dat Paul van L. betrokken is bij enig strafbaar feit in verband met het faillissement van Palm Invest. Ik zie dan ook geen aanleiding om het afgesloten onderzoek te heropenen'', stelde Baart woensdag.

In 2008 ontstond veel ophef toen bleek dat ruim 30 miljoen euro die door vierhonderd beleggers was ingelegd in het vastgoedproject Palm Invest voor een groot deel niet bleek te zijn geïnvesteerd in villa’s en appartementen op palmeilanden in Dubai.