Winkelketen Cora Kemperman maakt mogelijk een doorstart. De curator schat de kansen daarvoor positief in. 

Meerdere partijen hebben interesse getoond in een overname van de failliete damesmodezaak, zegt curator Marjolein Oonk-Pallandt tegen NU.nl. "Ik zou zeggen dat één partij serieus geïnteresseerd is. Met hen onderzoeken we nu de mogelijkheid om alle filialen open te houden."

Wie de betreffende partij is, kan Oonk-Pallandt nog niet zeggen. "Maar het is een partij met veel ervaring in de retail, en specifiek in de mode." 

Binnen één tot twee weken moet duidelijk zijn of de onderhandelingen leiden tot een overeenkomst. "Komen we er voor die tijd niet uit, dan is het voor het merk Cora Kemperman einde verhaal."

Collectie

"Snel schakelen" is volgens de curator noodzakelijk, omdat het personeel niet eindeloos kan worden doorbetaald. Bovendien moet de nieuwe collectie in augustus in de winkel hangen, als Cora Kemperman inderdaad blijft bestaan. Die moet dan nog wel geproduceerd worden.

Cora Kemperman heeft in totaal nog vijf winkels in Nederland en België. Een aparte curator gaat over de Belgische filialen. "De geïnteresseerde partij spreekt met beide curatoren", aldus Oonk-Pallandt. 

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds