Negen kandidaten melden zich voor doorstart Scheer & Foppen

Negen kandidaten hebben zich tot nu toe gemeld voor een doorstart van de 56 winkels en de webwinkels van de failliet verklaarde elektronicaketen Scheer & Foppen.  

Met deze partijen worden binnenkort gesprekken gevoerd. De curatoren verwachten overigens dat het aantal geïnteresseerden nog zal toenemen. Uiterlijk eind juni willen ze "knopen doorhakken".

De winkels van de keten zullen in elk geval tot 1 juli open blijven. Daarmee is ook de levering van (online) bestelde producten gegarandeerd, melden de curatoren donderdag.

Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen. "De rechtbank heeft een afkoelingsperiode van twee maanden ingelast, waarin wij kunnen uitzoeken wie welk deel van de tegoeden krijgt", verklaarde de curator eerder.

Werknemers

Voor de 475 werknemers heeft uitkeringsinstantie UWV een spoedprocedure ingesteld om te onderzoeken of zij op "zeer korte termijn" alvast voorschotten uitbetaald kunnen krijgen.

Scheer & Foppen werd dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet, terwijl de concurrentie heviger werd. Het concern heeft de afgelopen maanden al met partijen gesproken over een doorstart of overname, maar dat heeft toen niets opgeleverd.

Dixons

Eerder gingen ketens zoals BAS Group (Dixons, Mycom en iCentre) en Harense Smid failliet. Een reeks vestigingen van de merken van BAS Group maakte een doorstart onder de eigenaar van de Phone House.

Ook een aantal vestigingen van de Harense Smid kreeg een nieuwe eigenaar.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie