Het La Place-restaurant in het voormalige V&D-pand in Amsterdam gaat vrijdag weer open. Het gaat om de vestiging aan het Rokin met 450 zitplaatsen.

Dat laat nieuwe eigenaar Jumbo Groep donderdag weten.

Zo'n 90 procent van de in totaal 125 medewerkers was voorheen in dienst van La Place.

"We zijn erg blij dat La Place Amsterdam weer open gaat en dat veruit de meeste medewerkers er weer gewoon aan de slag kunnen gaan", aldus directeur Bart van den Nieuwenhof van La Place.

"Het is voor veel medewerkers of La Place nooit is weggeweest. Het voelt erg vertrouwd en zij hebben veel zin om weer aan het werk te gaan."

Zoetermeer

Later deze maand zal ook het restaurant in Zoetermeer met tachtig zitplaatsen heropend worden. De officiële heropening is gepland op 17 juni. Hier zullen 25 medewerkers aan het werk gaan. Van hen was 80 procent eerder in dienst bij La Place.

Daarnaast zal de restaurantketen zich op vrijdag 1 juli vestigen in een nieuw hoofdkantoor in Hilversum. Daar zullen veertig mensen aan de slag gaan.

Jumbo

Eind januari werd bekend dat Jumbo Groep alle activa, de serviceorganisatie en de zelfstande vestigingen van La Place wilde overnemen. De supermarktketen zei toen al te zoeken naar mogelijkheden om restaurants in de voormalige warenhuizen weer te openen.

Jumbo werkt aan nieuwe producten zoals zuurdesembaguettes en een nieuwe bereidingswijze voor pizza's.

La Place heeft ruim vijftig vestigingen in Nederland en daarnaast ook een aantal locaties in Duitsland, Indonesië en de Verenigde Staten.