De Nederlandse damesmodeketen Cora Kemperman is failliet.

Er is een curator benoemd en de leveranciers zijn op de hoogte gebracht, meldt NRC Handelsblad woensdag.

De rechtbank in Breda bevestigt tegenover NU.nl dat een faillissement is uitgesproken.

Cora Kemperman bestaat sinds 1995. De keten heeft op dit moment nog acht vestigingen in Nederland en België. De winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam ging eind mei al dicht.

Winkelketen Cora Kemperman staat bekend om zijn opvallende, tijdloze damesmode. De kleding wordt verantwoord geproduceerd. Het merk trekt vooral vrouwen tussen de veertig en zestig jaar.

Problemen

Volgens oprichtster Cora Kemperman begonnen de problemen in maart vorig jaar, zegt ze tegen NRC. Zelf ging ze al in 2012 met pensioen. Moederbedrijf Lafalda Mode werd toen verkocht aan Brigitte de Wilde en Kempermans nicht Saskia Kemperman. 

Saskia Kemperman kreeg een burn-out. En haar vervanger had naar verluidt geen ervaring met de stijl van Cora Kemperman, maar wilde geen contact met de oprichter. "Ik zag laatst nepzakken op broeken, dat was in mijn tijd verboden", aldus Kemperman tegen NRC. Tegelijkertijd moest er worden bezuinigd. De financiële man werd ontslagen, schulden stapelden zich op. 

Hoeveel omzet de winkels maken, is niet bekend. Volgens Kemperman bedroeg de omzet in 2012, ten tijde van de verkoop, ongeveer 10 miljoen euro.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?