Jumbo is benaderd door Hudson's Bay om in de warenhuizen die het het Canadese winkelconcern in Nederland gaat openen, ook restaurants van La Place te vestigen. 

Er lopen nu "constructieve gesprekken'' tussen de partijen, laat financieel topman Ton van Veen van Jumbo woensdag weten.

Hudson's Bay kondigde vorige week aan dat het de komende twee jaar tot twintig vestigingen in ons land gaat openen. De onderneming wil zo in het gat springen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten. Inmiddels is duidelijk dat de Canadezen meerdere voormalige panden van de failliete Nederlandse keten gaan gebruiken.

Op woensdag maakte Hudson's Bay daarnaast bekend de eerste vier warenhuizen in Amsterdam, Tilburg en Breda te openen. Het gaat om het gebouw De Vleeshal en een pand in de Kalvertoren in Amsterdam. Het Bredase winkelcentrum De Barones en het centrum van Tilburg krijgen ook een vestiging.

Faillissement

V&D ging eind vorig jaar failliet. Alleen voor ruim vijftig zelfstandige filialen van La Place bleek een doorstart mogelijk. De zaken in de voormalige winkels van V&D moesten sluiten. Supermarktbedrijf Jumbo, dat La Place overnam, werkt er inmiddels hard aan om het aantal vestigingen van La Place komende tijd weer uit te breiden.

Begin deze maand heropende het eerste La Place-restaurant in het voormalige warenhuis van V&D in Arnhem overigens al weer de deuren. Dat was mogelijk doordat sportwinkelketen Topshelf er een nieuwe megastore begon.