Bierbrouwer Bavaria heeft vorig jaar een recordomzet gedraaid. Ook het nettoresultaat is in 2015 toegenomen.

De omzet van de Brabantse brouwer steeg vorig jaar van 508,4 miljoen euro naar 531,3 miljoen euro. Het nettoresultaat groeide in dezelfde periode van 24,7 miljoen euro naar 30,2 miljoen euro. In totaal produceerde Bavaria vorig jaar 5,8 miljoen hectoliter bier.

De groei is met name te danken aan een aantal groeimarkten binnen en buiten Europa en het efficiënter inrichten van de interne organisatie.

Ook de prestaties van de mouttak Holland Malt heeft aan de stijging bijgedragen. Door de capaciteit anders in te zetten, kon daar onder andere meer pilsmout geproduceerd worden.

Italië

Binnen Europa wist Bavaria de omzet te vergroten in Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarbuiten waren het onder meer Rusland, Cuba, Australië, Canada en Zuid-Korea die voor omzetgroei zorgden.

Vorig jaar werd een Ethiopische brouwerij van Bavaria in gebruik genomen. Daar wordt Habesha-bier gemaakt. De distributie van het bier is inmiddels uitgebreid vanuit de hoofdstad Addis Abeba naar verschillende plekken in Ethiopië. Dit jaar wordt de productiecapaciteit van de Ethiopische brouwerij verdubbeld naar 600.000 hectoliter.
 
Daarnaast heeft Bavaria vorig jaar geïnvesteerd in bestaande brouwerijen in Lieshout en Berkel-Enschot (gemeente Tilburg).