Meer vliegtuigpassagiers in laatste kwartaal 2015

Schiphol en de vier regionale luchthavens in Nederland hebben in het laatste kwartaal van vorig jaar 7,2 procent meer vliegtuigpassagiers verwerkt vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In totaal reisden vorig kwartaal 15,3 miljoen mensen via deze Nederlandse luchthavens.

Vooral Schiphol en Eindhoven ontvingen meer reizigers. De grootste luchthaven zag het totale aantal passagiers met 7,5 procent toenemen naar 13,9 miljoen passagiers.

Voor Schiphol gaat het om de grootste stijging sinds het derde kwartaal van 2011. Zo’n 91 procent van alle luchtvaartpassagiers reist via Schiphol.

Eindhoven 

Op vliegveld Eindhoven steeg het aantal passagiers het meest met een toename van 10 procent, vergeleken met een kwartaal eerder. Maastricht noteerde juist een forse daling van 17,1 procent in het laatste kwartaal.

Op de Limburgse luchthaven wordt wel steeds meer luchtvracht vervoerd. Het volume steeg in het laatste kwartaal met 44 procent. Dit is met name te danken aan de komst van een nieuwe vliegmaatschappij die sinds november 2015 regelmatig vrachtvluchten tussen Maastricht en vooral Afrika uitvoert.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie