Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft geen bezwaren tegen de overname van Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports. 

Er blijft voor consumenten genoeg te kiezen over en daarom mag de overname doorgaan, meldt de toezichthouder vrijdag.

Deze week werd bekend dat JD Sports de twee sportwinkelketens voor 26,5 miljoen euro overneemt uit de failliete boedel van moederbedrijf United Sports Group (USG). Die ging eerder dit jaar ten onder aan de aanhoudende malaise in de Nederlandse detailhandel.

Onduidelijk is nog hoeveel winkels open zullen blijven. Op termijn zal naar verwachting een aantal slecht lopende filialen worden doorverkocht of gesloten. JD Sports Fashion neemt ook de twee webwinkels van de ketens over.

Van enkele tientallen winkels is al langer duidelijk dat zij de deuren zullen moeten sluiten. Dat geldt onder meer voor de shop-in-shops bij V&D en Scapino.

Personeel

Een groot deel van het personeel kan aan het werk blijven in de overgenomen winkels. Ook op het hoofdkantoor in Amsterdam blijft een groot deel van de banen behouden. Bij USG werkten op het moment van faillissement in totaal ruim 2.500 werknemers, waarvan 850 bij Perry Sport. Aktiesport had 1.150 man personeel op de loonlijst staan.

De curatoren hebben met in totaal negen partijen gesproken sinds vorige maand het faillissement werd uitgesproken. Vorige week bleek al dat het beursgenoteerde JD Sports Fashion de enig overgebleven kandidaat was. Woensdag werd de deal beklonken, op voorwaarde dat de ACM akkoord zou gaan.

Eerder deze maand kocht Scapino al alle voorraad en inventaris van de 128 shop-in-shops van Aktiesport. In België is eerder overeenstemming bereikt over een overname van de keten Primo door de Britse keten Sports Direct.

Andere merken

En op donderdag werd bekend dat USG ook een koper heeft gevonden voor het in Zweden opgerichte sportmerk Tenson. Het Nederlandse investeringsbedrijf Nedvest Capital neemt dit merk over.

Over de verkoop van enkele andere bedrijfsonderdelen wordt nog onderhandeld. Het gaat daarbij ook nog om zo'n dertig Nederlandse vennootschappen, zoals de sportkledingmerken Fila, Elesse en Le coq sportif.

De curatoren proberen zoveel mogelijk van alle vennootschappen te behouden en bij elkaar te houden. Er zijn nog geen merken of ketens die defitnief geen doorstart zullen maken.