Het Britse bedrijf JD Sports Fashion is een zeer geschikte overnamekandidaat voor Perry Sport en Aktiesport. Dat zegt Ronald van Zetten, retaildeskundige bij Q&A Research & Consultancy.

De Britse keten is nog de enige partij aan de onderhandelingstafel met Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport. Als alle technische details het toelaten, zou het  "gek zijn als USG niet in zee gaat met een internationaal bedrijf als JD Sports", aldus Van Zetten.  

JD Sports heeft onder meer vestigingen in Groningen en Amsterdam en is ook online te vinden. "De presentatie in de winkels is goed en het personeel vriendelijk", dat alles maakt deze keten volgens van Zetten anders dan Perry Sport of Aktiesport. "Als ze de winkels niet zouden overnemen, dan hadden ze die op den duur wel uit de markt geconcurreerd."

Het Britse bedrijf vroeg donderdag al toestemming voor de overname aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zo blijkt donderdag uit een melding bij de toezichthouder. 

Onderhandelingen

De onderhandelingen over een overname van de winkels van Perry Sport en Aktiesport zijn in een vergevorderd stadium, meldde een woordvoerder van USG vrijdagochtend.

Q&A ziet het sportmerk als aanvulling op het Nederlandse winkelaanbod, ondanks het nog steeds grote aanbod van sportmerken. "JD Sports Fashion valt in de categorie winkels met toekomst, omdat ze inspringen op sportmode als lifestyle en dicht op de trend zitten", aldus van Zetten.

JD Sports is onderdeel van Pentland Group PLC en telt wereldwijd zo’n achthonderd vestigingen in onder meer Engeland, Ierland en Spanje.