Het Britse bedrijf JD Sports Fashion wil de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen van Unlimited Sports Group (USG).

Update 20.21 uur: De curator zegt dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn.

Lees hieronder het volledige artikel:

Het Britse bedrijf heeft hier donderdag toestemming voor gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zo blijkt donderdag uit een melding bij de toezichthouder. 

De onderneming zou interesse hebben in een deel van de winkels van Perry Sport en Aktiesport. JD Sports Fashion zou ook de beide webwinkels en de overige activa van de sportketens overnemen. Een woordvoerder kon de interesse van JD Sports Fashion nog niet bevestigen.

Wel staat vast dat er momenteel exclusief met één partij gesproken wordt. Vrijdag worden hierover meer details bekend gemaakt. 

Tegenover de NOS zegt de curator dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn. "We voeren exclusieve gesprekken en verwachten binnen enkele dagen tot een akkoord te komen."

Concurrentie

De ACM zal de melding onderzoeken en beoordelen of er na een mogelijke overname nog voldoende concurrentie overblijft. De toezichthouder maakt binnen vier weken bekend of de overname door mag gaan.

JD Sports is onderdeel van Pentland Group PLC en is gespecialiseerd in de verkoop van sportkleding, -schoenen, -artikelen en -accessoires. JD Sports Fashion exploiteert meer dan achthonderd winkels en heeft ook meerdere vestigingen verdeeld over Nederland.

Onderhandelingen

De curator heeft in de afgelopen weken met tenminste negen serieuze partijen onderhandeld over doorstarts van verschillende ketens en merken van USG. 

Eerder werd al bekend dat Scapino de inventaris van alle 128 shop-in-shops van Aktiesport in de Scapino-winkels heeft overgenomen. Dit zijn alle verkooppunten die Aktiesport in de schoenenwinkels had.

Faillissement

USG ging in februari failliet. Het bedrijf heeft het net als andere detailhandelbedrijven moeilijk. Bovendien werden de ketens Perry Sport en Aktiesport hard geraakt door de recente faillissementen van V&D en Scapino. Daardoor werden 128 shop-in-shops van Aktiesport en elf van Perry Sport gesloten. 

USG exploiteert in totaal zo'n 350 winkels en heeft zo'n 2.500 werknemers. De medewerkers worden momenteel nog drie weken doorbetaald door het UWV.

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds