Er is nog geen duidelijkheid over de doorstart van Perry Sport en Aktiesport.

Er wordt nog steeds onderhandeld over het voortbestaan van de ketens en merken, maar over de voortgang en het aantal geïnteresseerden kan de woordvoerder van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) vrijdag geen uitspraken doen.

Er hebben zich negen partijen gemeld aan de onderhandelingstafel, zowel investeerders als branchegenoten uit het binnen- en buitenland.

Retaildeskundige Paul Moers zei vrijdag in De Financiële Telegraaf dat het nog om drie partijen gaat: Intersport, het Britse Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital. Deze partijen zouden echter alleen geïnteresseerd zijn in delen van de failliete boedel.

Voorraden

Donderdag werd door de curator overeenstemming bereikt met de banken over de verdeling van opbrengsten in het faillissement, onder meer door de verkoop van de voorraden. Eerder werden hierover ook al afspraken gemaakt met de belangrijkste leveranciers.

Hiermee wordt de blokkade van de bankrekeningen van de vennootschappen beëindigd en werd een kort geding voorkomen. Het heeft niet direct invloed op de onderhandelingen over een doorstart, maar "het praat wel makkelijker", aldus de woordvoerder.

Failliet

Perry Sport, Aktiesport en moederbedrijf USG werden onlangs failliet verklaard. Uitkeringsinstantie UWV staat nog tot de eerste week van april garant voor de betaling van de salarissen.

USG exploiteert in totaal zo'n 350 winkels in binnen- en buitenland. Er werken ongeveer 2.500 mensen bij het bedrijf.

Video: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds