Er is een overeenkomst bereikt over een doorstart voor modehuis La Ligna. Daardoor blijven 42 van de 52 winkels open en is er een baangarantie voor 135 medewerkers.

Het vrouwenmodehuis werd in februari failliet verklaard, maar de curator maakt woensdagavond aan NU.nl bekend dat er een doorstart komt. 

Een groep investeerders, waaronder een deel van het management van La Ligna, kwam met het beste bod. "Van de negen geïnteresserde partijen bleven er uiteindelijk drie over", legt curator Jasper Berkenbosch uit. "De groep investeerders had de beste garantie dat de schade voor de winkels beperkt zou blijven."

In totaal zijn er 210 werknemers in dienst. Daarvan kunnen 135 in dienst blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden die ze al hebben, verzekert Berkenbosch.

Groningen

La Ligna bestaat sinds 1984. De eerste winkel opende in Groningen. Later werden filialen geopend in andere steden verspreid over het land. De winkels verkopen onder meer damesblazers, jurken, rokken, truien, tops en blouses. La Ligna heeft ook een webshop.

Het bedrijf leed al langer verlies, verklaarde financieel directeur Martijn Franssen eerder. Terwijl het bedrijf de kosten terugbracht, daalde de omzet en bleek een bankroet niet te voorkomen.

Huur

Uiteindelijk kwam het tot een faillisement toen het bedrijf met een schuld van 10 miljoen euro kwam te zitten. Pogingen om te schikken met de schuldeisers liepen uit op een mislukking.

Ook bleek de keten niet meer in staat om de huur van de panden te betalen. Met de doorstart zijn er ook nieuwe afspraken gemaakt met de verhuurders, aldus Berkenbosch.