Elektronicaketen Dixons gaat online verder en stopt met de verkoop via fysieke winkels.

De meeste van de dertig winkels moeten de deuren sluiten. Een aantal winkels van Dixons gaat verder als vestiging van Phone House, iCentre of MyCom.

Deze ketens zijn onderdeel van eigenaar Relevant Holdings die het moederbedrijf van Dixons na een faillissement heeft overgenomen.

Een groot deel van de medewerkers van de vestigingen die worden gesloten, kunnen bij een van de andere ketens van Relevant Holdings aan het werk.

Voorzitter van de raad van commissarissen Henk Kamsteeg noemt de Dixons-medewerkers "echte specialisten op het gebied van consumentenelektronica". "Ik ben dan ook blij dat we de meesten van hen voor onze formules weten te behouden."

"Volgens Relevant biedt een toekomst als online retailer de beste perspectieven voor Dixons", aldus de eigenaar. De overtollige voorraden van voormalig moederbedrijf BAS Group worden in de komende weken nog verkocht.

iCentre

Volgens Relevant Holdings verloopt de integratie van de onlangs overgenomen keten iCentre "volgens plan". De holding heeft nieuwe afspraken kunnen maken met alle belangrijke leveranciers. De keten zou sinds enkele weken commercieel boven verwachting presteren.

De onderneming wil naar eigen zeggen de komende maanden fors investeren in de eigen retailmerken. Zo wordt er geld gestoken in de vernieuwing van fysieke winkels en geïnvesteerd in de vaardigheden van medewerkers. Ook worden de online en fysieke verkoopkanalen verder geïntegreerd.

Relevant Holdings heeft ongeveer driehonderd winkels van onder meer iCentre, Optie1 en Phonehouse. Het bedrijf is ook eigenaar van Typhone.nl en Skouter.nl.