De faillissementen van V&D en het moederbedrijf van Scapino waren samen de klap die het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport niet kon verwerken.

Dat zegt bewindvoerder Toni van Hees van Unlimited Sports Group (USG) dinsdag tegen NU.nl. Maandag werd duidelijk dat moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) uitstel van betaling moest aanvragen.

Het uitstel geldt alleen voor de holding en niet voor de winkels die daaronder vallen. De winkels en webwinkels van de beide ketens blijven in ieder geval nog zes weken open.

Perry Sport had elf zogenoemde shop-in-shops in V&D-vestigingen. En Aktiesport had 128 verkooppunten in de winkels van schoenenketen Scapino. 

Tegelijkertijd

"V&D en Scapino gingen bijna tegelijkertijd failliet. Maar het is daarnaast ook geen geheim dat de retail onder druk staat", legt Van Hees uit. 

Eerder deze maand mislukte een doorstart van V&D onder de vleugels van ondernemer Roland Kahn van Coolinvestments.

En hoewel Scapino een doorstart kan maken na een overname door Ziengs, is dit geen goed nieuws voor Aktiesport. Bewindvoerder Van Hees bevestigt dat de nieuwe eigenaar de samenwerking met Aktiesport heeft opgezegd.

Te vroeg

Van Hees zegt verder dat er nu nog niet wordt gesproken over een doorstart, omdat het daar nog te vroeg voor is. Er wordt nu alleen nog intern gesproken om de situatie te inventariseren.

Aktiesport heeft naast de shop-in-shops nog eens 32 losse winkels. Perry Sport heeft naast V&D-verkooppunten nog 42 op zichzelf staande vestigingen.

Unlimited Sports Group exploiteert ongeveer 350 winkels en shop-in-shops. In totaal werken er ongeveer 2.500 mensen.

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds