De curatoren van het failliete winkelbedrijf Macintosh hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van ongeveer twintig van de circa zestig Dolcis-winkels aan Nelson Schoenen.

In de verkoop zijn ook de voorraden en inventaris van de winkels meegenomen. Het is de bedoeling van Nelson Schoenen om de winkels om te bouwen naar het eigen winkelconcept.

Het definitieve aantal over te nemen winkels is mede afhankelijk van de afspraken die Nelson Schoenen maakt met verhuurders over de huurvoorwaarden.

Met de transactie zijn ongeveer tweehonderd van de zevenhonderd arbeidsplaatsen bij Dolcis gemoeid. Nelson Schoenen is van plan een nieuw dienstverband aan te bieden aan de betreffende winkelmedewerkers en een deel van het personeel bij het hoofdkantoor en distributiecentrum in Den Bosch.

Er werden geen financiële details over de overname naar buiten gebracht. Nelson Schoenen is een familiebedrijf met 75 Nelson-winkels en 35 Ecco-winkels in Nederland. 

Macintosh

Eerder werd al bekend dat een groot deel van schoenenketen Manfield van Macintosh in handen komt van branchegenoot Sacha. De winkels van Scapino worden overgenomen door schoenenwinkelbedrijf Ziengs.

Macintosh werd op de laatste dag van 2015 failliet verklaard. De gesprekken over de formules van de Hoogenbosch Groep, zoals Invito, Steve Madden en PRO Sport, lopen nog.