De topman van de Belgische supermarktketen Colruyt, Jef Colruyt, valt de kwaliteit van de producten van discountketens zoals het Nederlandse Action en Big Bazar aan.

Hij wil dat er nieuwe regels komen voor huishoudproducten, zo zegt hij in een interview met de Belgische zakenkrant De Tijd.

Volgens Colruyt hebben sommige producten niet "het kwaliteitsniveau dat beloofd wordt". Zo zou een lading tandpasta van Colgate die Action verkocht weliswaar van hetzelfde type zijn, maar zat er relatief minder fluoride in. Colruyt vraagt zich hardop af of tanden wel goed gepoetst zijn met dergelijke tandpasta.

Een hoogleraar in mondgezondheid zegt hierover dat een hoog gehalte fluoride beter is, maar dat het product van Action niet ongezond is.

Lage prijzen 

Een woordvoerder van Action verklaart tegenover de krant de veiligheid van de klanten zeer serieus te nemen. "In onze winkels vinden onze klanten uitsluitend producten die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving", aldus een voorlichter.

Colruyt profileerde zichzelf altijd als de goedkoopste keten in België, maar staat fors onder druk door Action, Big Bazar en het Waalse Trafic. De supermarktketen zegt dat het mogelijk de prijzen moet verlagen om de concurrentie aan te kunnen.