Foto Klein, een winkelketen gespecialiseerd in foto-, video- en geluidsapparatuur, verkeert in financiële problemen. Alle 34 vestigingen in voornamelijk de regio Rotterdam blijven vrijdag gesloten. 

Dat melden meerdere bronnen aan NU.nl.

Het hoofdkantoor in Barendrecht is onbereikbaar voor commentaar. Ook zijn meerdere vestigingen tijdens de openingstijden telefonisch niet bereikbaar.  

Sinds donderdagavond mag het personeel van Foto Klein niet meer in de winkels komen, alle sleutels moesten worden ingeleverd. Zodra medewerkers zich toch in één van de vestigingen begeven, wordt dat gezien als een poging tot diefstal.

Voor de zomer van 2014 verkeerde de electronicaketen al in de problemen. Destijds ging het bedrijf in gesprek met de vakbeweging FNV om de situatie te bespreken.

De detailhandel verkeert al langere tijd in zwaar weer. Door de financiële crisis voelde vooral deze sector dat de consumenten de hand op de knip hielden. Daarbij is de opkomst van online winkelen en het groeiend marktaandeel van budgetketens debet aan de toenemende zorgen.

In de afgelopen weken gingen warenhuis V&D, eigenaar van schoenenwinkelketens Macintosh en het bedrijf achter drogisterijketen DA failliet.