Schoenenwinkelketen Manfield is overgenomen door branchegenoot Sacha. Het bedrijf zegt zoveel mogelijk banen en winkels te willen behouden. 

De komende tijd moet meer duidelijk worden welke vestigingen van Manfield daadwerkelijk worden overgenomen, meldt Sacha woensdag.

Bij de beslissing welke winkels worden overgenomen, kijkt Sacha onder andere naar de locatie en winstgevendheid. 

De winkels worden vooralsnog door de curatoren voortgezet. In de tussentijd vinden er gesprekken plaats met verhuurders en werknemers.

Een woordvoerder namens de curatoren van Macintosh wilde alleen kwijt dat inderdaad met Sacha gesproken wordt over een doorstart van Manfield. Hij kon evenwel nog niet bevestigen dat al een definitief besluit is genomen over de toekomst van de schoenenketen.

Kroonjuweel 

Sascha noemt Manfield een "kroonjuweel" met een grote toegevoegde waarde voor de winkelstraat. "In het afgelopen jaar heeft Manfield succesvol haar nieuwe winkelconcept gelanceerd, een eerste grote stap naar vernieuwing", aldus Sacha. De keten zegt deze vernieuwing te willen versterken. 

Sacha is eigendom van de familie Termeer en heeft meer dan 75 winkels verspreid over vijf landen. In Nederland heeft het bedrijf 45 vestigingen. Er werken ongeveer vijfhonderd medewerkers. Manfield bestond toen de keten failliet ging uit 69 winkels met 620 medewerkers. 

Schoenenketens Manfield, Dolcis en Invito, allen eigendom van het beursgenoteerde Macintosh, werden begin dit jaar failliet verklaard.

Scapino 

Eerder werd al bekend dat Scapino, ook een dochterbedrijf van Macintosh, waarschijnlijk wordt overgenomen door branchegenoot Ziengs. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daar onder voorbehoud toestemming voor gegeven.

De Belgische Macintosh-dochter Brantano is enkele dagen geleden verkocht aan Brantnew, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Belgische ondernemers in de kledingsector. Brantano heeft zo'n honderddertig winkels.