Investeerders Orange Capital Partners en Heitman nemen 450 Amsterdamse woningen over van meerdere kleinere verhuurders en pandjesbazen.

Met de transactie is naar verluidt meer dan 100 miljoen euro gemoeid. 

Het gaat om woonblokken in Amsterdam Zuid, Oud-West, Oost en in de Pijp. Er zitten zowel sociale huurwoningen als vrijesectorwoningen bij.

Volgens de investeerders is de portefeuille uniek, omdat 85 procent van deze huurwoningen binnen de Amsterdamse ringweg A10 liggen.

Grootste

''Door de deal zijn wij nu één van de grootste private eigenaren van woningen in Amsterdam'', laat oprichter Victor van Bommel van Orange dinsdag weten.

Van Bommel is van plan de woningen te blijven verhuren. De Amsterdamse huizenmarkt is de laatste tijd oververhit, doordat er meer vraag is dan aanbod. Dit maakt de markt erg aantrekkelijk voor vastgoedinvesteerders.

Pensioenfondsen

Orange belegt kapitaal van onder meer pensioenfondsen. Het eind 2013 opgerichte bedrijf bezit samen met Heitman en voor een deel met een andere partner nu tweeduizend woningen in de hoofdstad.

Van Bommel streeft ernaar de portefeuille komende jaren uit te breiden naar zeker tienduizend woningen.

Hij wil binnenkort ook een eigen huurdersplatform, LIV Residential, lanceren. Dat moet het voor woningzoekenden makkelijker maken om een huurhuis te vinden in Amsterdam.