De leveranciers van V&D onderzoeken of het mogelijk is om eigenaar Sun Capital aansprakelijk te stellen voor de geleden schade als gevolg van het faillissement van het warenhuis.

Dat blijkt uit een brief van directeur Patric Hanselman aan de leden van brancheorganisatie Modint, die namens de leveranciers optreedt, zo bevestigt een woordvoerder tegenover NU.nl na berichtgeving door Het Financieele Dagblad dinsdag.

Volgens de leveranciers is hen kort na de herfinanciering afgelopen zomer beloofd dat V&D in ieder geval de komende vier jaar door zou komen.

Sun Capital zou voor minstens vier jaar aanvullende financiering hebben gegarandeerd. Zij zouden dan ook hun leveringen aan de keten kunnen voortzetten, zonder bang te zijn niet betaald te krijgen.

V&D zou de leveranciers een brief sturen met uitleg over de nieuwe financiering. Het is onduidelijk of die daadwerkelijk de deur uitgegaan is. 

"Indien u beschikt over de brief die door V&D op of omstreeks 10 juli 2015 aan leveranciers is of zou zijn verstuurd, of enige andere correspondentie waarin V&D B.V. (namens Sun Capital) een dergelijke garantie jegens u leveranciers uitspreekt, verzoeken wij u dringend om aan Modint een kopie van deze correspondentie te verstrekken in het kader van het onderzoek naar vervolgstappen jegens Sun Capital", zo zou te lezen zijn in de brief die Modint aan zijn leden heeft verstuurd.

V&D werd op oudjaarsdag failliet verklaard, nadat het concern eerder al uitstel van betaling had gekregen. De cvuratoren voeren momenteel naar eigen zeggen "constructieve gesprekken" over een doorstart van zowel V&D als restaurantketen La Place.