Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl neemt Duitse maaltijdbezorger over

Takeaway.com, moederbedrijf van eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl, neemt de Duitse maaltijdbezorger Food Express over. Het bedrijf krijgt direct een nieuwe naam: Lieferando Express.

Food Express is een dienst die de bezorging van maaltijden voor restaurants uit handen nam. Het bedrijf is actief in diverse grote Duitse steden, waaronder Berlijn, München en Hamburg.

Het is niet bekend hoe veel Takeaway.com voor Food Express betaalt. De Nederlandse maaltijdbezorger nam in 2014 al concurrent Lieferando.de over.

Thuisbezorgd.nl werd in 2000 in Nederland opgericht en verzorgt in ons land inmiddels anderhalf miljoen bestellingen per maand. Het Nederlandse moederbedrijf Takeaway.com is in 10 landen actief.

Faillissement 

Food Express vroeg in november faillissement aan, nadat grootaandeelhouder Delivery Hero, een concurrent van Takeaway.com, de financiering had stopgezet. Dat gebeurde omdat het bedrijf er niet in was geslaagd al zijn groeidoelstellingen te halen. Er werkten op dat moment bijna 1.400 mensen voor de maaltijdbezorger.

Takeaway.com doopt Food Express om tot Lieferando Express en voegt het bedrijf toe aan zijn bestaande Duitse activiteiten. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl is al landelijk actief in Duitsland via het merk Lieferando.de.

Delivery Hero zou volgens Duitse media overigens aansturen op een beursgang. Het bedrijf is nu nog voor 30 procent in handen van Rocket Internet, de investeerder in jonge e-commercebedrijven die vorig jaar ook al de bezorger van maaltijdboxen HelloFresh naar de beurs bracht.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie