Brillen- en hoortoestellenketen Specsavers wil in drie jaar tijd dertig nieuwe winkels openen, vooral in middelgrote provinciesteden.

Daarmee groeit het totaal aantal Nederlandse filialen met een kwart naar 150 stuks, werd vrijdag bekendgemaakt.

De directie van Specsavers zegt ondanks moeilijke marktomstandigheden en stevige concurrentie toch nog volop ruimte te zien voor groei. De meeste openingen zijn gepland in steden waar de keten nu nog niet zit.

Door het sluiten van bijvoorbeeld elektronicaketens of schoenenzaken staat in veel binnensteden momenteel winkelruimte leeg. Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland wijst erop dat Specsavers de nieuwe filialen hierdoor "middenin een goedlopend winkelhart" kan vestigen.

Specsavers trekt voor de plannen een bedrag uit van circa 5 miljoen euro. De opening van de eerste nieuwe winkel is inmiddels een feit. Dit filiaal in het Drentse Meppel opende in december de deuren. De tweede opening staat begin februari gepland in Woerden.

Substantieel

De Nederlandse omzet van Specsavers steeg in het boekjaar 2014 met ruim 17 procent naar 135 miljoen euro. Cijfers over 2015 zijn nog niet beschikbaar, maar de retailketen kan wel bevestigen dat het wederom om "substantiële groei'" gaat.

Alleen al voor de divisie Horen verwacht topman Berkel een verkoopstijging van 35 procent. Specsavers laat hiermee naar eigen zeggen een duidelijke "antitrend'' zien binnen de hoorzorgbranche, waarin de laatste tijd ook veel winkels moesten sluiten.